Home / Revista / Ndertimi i stadiumit te ri ne Shqiperi, arrihet marrveshja,ja kush do e ndertoj…

Ndertimi i stadiumit te ri ne Shqiperi, arrihet marrveshja,ja kush do e ndertoj…

Ndertimi i stadiumit te ri ne Shqiperi, arrihet marrveshja,ja kush do e ndertoj…

Argumenti i shumefolur per te gjith sportedashasit shqiptare mbi stadiumin e Ri tashme duket se i ka ardhur fundi.

Dy kompani nje francese dhe nje Italiane kane shfaqur Interes. Kompania Francese “Bujg” e dyta ne Europe ne fushen e ndertimeve eshte dhe me e favorizuara. Ndersa Kompania Italiane “Serenissima Constructioni” lider edhe kjo per ndertime stadiumesh dhe jo vetem, ka paraqitur projektin e saj i cili eshte shume interesant, por me sa duket ai qe eshte vendosur eshte projekti Francez. .projekti i stadiumit te ri ne shqiperi

Kompania audituese “KPMG” e cila ka bërë edhe këtë studim ka nxjerrë në pah kostot e përafërta. Sipas saj vetëm sipërfaqja prej 3.36 hektaresh tokë ku është ndërtuar stadiumi “Qemal Stafa” kushton rreth 47 milion euro, kësaj shifre i shtohet edhe investimi prej rreth 28 milion euro ndërtim, nëse stadiumi do të ishte 16.000 vendësh, sepse sipas “KPMG“ në bazë të shifrave, brenda një viti në “Qemal Stafa”  luhen 45 ndeshje maksimalisht në kampionatin shqiptare dhe kupë dhe 3 deri në 5 ndeshje të përfaqësueses, këto ndeshje ndiqen mesatarisht nga rreth 9 mijë tifozë, shifër që sipas studimit deri në

E megjithatë FSHF ka kërkuar një stadium rreth 23 mijë vendësh që do të thotë një shtim vlere prej 40 përqind. vitin 2024 shkon në rreth 16,000.

stadiumi i ri tiran

 

 

 mijë vendësh që do të thotë një shtim vlere prej 40 përqind. vitin 2024 shkon në rreth 16,000.

Po në bazë të studimit të “KMPG” investimi që do të kryhet për stadiumin, duke përfshirë edhe vlerën e truallit, shkon në 93 milion euro, ndërsa me kërkesën e FSHF-s për një stadium 23 mijë vendësh, kjo shifër shkon rreth 130 milion euro. Ndërkohë kontributi i shtetit duket të jetë pikërisht trualli edhe pse në marrëveshjen e shoqërisë “Kuq e Zi” raportet e aksioneve janë të ndara në 75% të FSHF-së dhe 25% të shtetit.

Por pavarësisht shifrave apo se kush e udhëhq këtë projekt kaq të madh për Tiranën dhe Shqipërinë tonë, qëllimi mbetet një dhe i vetëm, shembja e gërmadhës më se 60-vjecare “Qemal Stafa” dhe ndërtimi e një impianti të ri modern që ndoshta mund të quhet “Kuq e Zi” dhe që në bazë të kushteve, nëse do të fillojë punë me prishjen në korrikun e 2014-s, do të përfundojë pikërisht në korrikun e vitit 2016-të.
 

 

Check Also

Shqiperi – Serbi live 8 tetor 2015, ndeshja per euro 2016!

Shqiperi – Serbi live 8 tetor 2015, ndeshja per euro 2016! Edhe pak kohe ka ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *